Wednesday, March 20, 2013

mari kita liat apa kekuatan askar malaysia pd pdgn dunia

Kenyataan daripada persoalan ini ialah, Angkatan Bersenjata Malaysia lebih unggul dalam high dan kuantiti baik tentera Australia dan Singapura GABUNGAN, iaitu kemampuan peranti keras dan MAF adalah lebih baik daripada kedua "timbalan Sheriff" dari Paman Sam.

Angkatan Bersenjata Malaysia 150 000 kuat, tentera Australia hanya 90 000 dan tentera Singapura hanya 350 000 dan tidak boleh tidak sama dengan latihan yang tinggi, pengalaman dan standard moral manusia melawan Malaysia, satu-satunya tentera di dunia yang mengalahkan pemberontakan komunis. Australia dan Singapura askar yang buruk hujan turun dengan motivasi rendah, terutama di Singapura majoriti adalah kes ini sebagai sandaran "pejuang akhir pekan"

Dalam sistem senjata tentera, sudah jelas jejak Tentera Darat Malaysia dalam jumlah dan teknologi mapan atas ADF dan SAF.

Malaysia-48 maju PT-91M MBT PENDEKAR vs australia-59 M1A1 (mengkonsumsi terlalu banyak bahan bakar dan terlalu berat untuk se asia wilayah) dan Singapura - 96 Leopard 2A4 tangan kedua yang lebih rendah di kuasa tembak dan perlindungan kepada PT-91.

Malaysia Bushmaster 30mm w / ATGM Baktar Shikan ACV300 Adnan juga jauh lebih baik dari Australia dan Singapura ASLAV tempatan mengembangkan Bionix IFV.

Angkatan Tentera Malaysia Penerbangan Helikopter A109 LOH lebih fleksibel dan lebih sesuai untuk pemerhatian dan menyerang misi di hutan dataran SE Asia dari Australia dan Singapura Euocopter Tiger AH-64D 'besarkan Apache'

The 'Apache' helikopter belum AH64D sangat efektif melawan musuh di tanah, terbukti di Karbala dan Operasi Anaconda. The'turkey menembak "selama perang Teluk satu sisi urusan pada mundur musuh selama Perang Teluk pertama, mencipta sebuah mitos di ketangguhan Apache. Helikopter yang menyerang unit-unit Pengawal Republik Iraq di selatan Baghdad pada 24 Mac 03." Dalam formasi menyerang sekitar 40 Apache Longbows pada hari Isnin, warga Iraq menggelar klasik helikopter pertama penyergapan disempurnakan oleh Vietnam Utara pada 1960-an. Seperti yang mematikan, tangki-membunuh mendekati pesawat dalam sebuah misi untuk menghancurkan Madinah tersebar Bahagian zirah, tentera tersebar di seluruh telapak tangan berlapis kawasan perumahan dan melepaskan tembakan dengan senjata antipesawat, bom tangan roket dan dinding api dari senjata dan kecil lainnya lengan. ... "Iraq api itu begitu kuat bahawa Apache harus menghentikan misi mereka dan kembali ke pengkalan." Keputusan misi yang gagal sangat menyarankan bahawa helikopter moden adalah kewajipan medan pertempuran.

Ini juga tidak memerlukan pemerhati terdidik untuk melihat bahawa di trms meriam "raja medan perang" Malaysia adalah jauh lebih maju daripada Australia dan Singapura. Malaysia telah MLRS rejimen, dilengkapi dengan Avibras Astros II MLRS yang telah berjaya digunakan oleh Arab Saudi terhadap Iraq. Bertahun-tahun kemudian, sistem II Astros membantu mengalahkan Angola Unità. Ini daya dan memiliki jangkauan tembak yang lebih baik daripada buatan Amerika Singapura HIMARS yang digunakan, yang belum dihantar dan belum tes dalam pertempuran. Australia tidak mempunyai sistem MLRS apapun.

Dalam hal penting kemampuan meriam konvensional, Malaysia penembak menikmati keuntungan daripada latihan dan keakraban dengan mereka equippement, menjadi askar profesional. Australia dan Singapura tentera sandaran tidak berpengalaman dan menghabiskan lebih sedikit waktu latihan tentang senjata mereka.

Dalam hal tabung 155mm meriam, Malaysia juga memiliki keunggulan yang jelas dalam jumlah dan jenis senjata, Rejimen Artileri Diraja dilengkapi dengan 28 Denel G5 dicipta di Afrika Selatan, salah satu yang terbaik di dunia Howitzer. Australia mempunyai hanya 36 Howitzer M198 penuaan yang mereka berusaha keras untuk menggantikan, sedangkan Singapura hanya mempunyai 162 tabung 155m diderek dan Artileri gerak dalam bentuk buatan tempatan FH2000, Pegasus (copy m777) dan primis SPH, yang meragukan high.

Di udara, keuntungan dari malaysia bahkan lebih jelas. Royal Malaysia Air Force (RMAF) selalu menjadi salah satu yang terbaik lengan udara kereta di Asia, jika tidak di dunia. RMAF pilot terbang MiG-29N di excercise dengan Tentera Laut AS telah secara teratur dikalahkan F-18 Hornet dari USN. Menurut Journal Pertahanan Asia RMAF MIG29 juga dikalahkan F16 dan F18 Australia RSAF angkatan udara pada pura-pura execise tempur udara. Jika sejarah melihat kembali latihan ketenteraan, MiG-29N RMAF telah sebahagian besar menewaskan F-18 dan F-16. Malaysia MiG-29's, dipertingkatkan dengan Rusia dan Sarawak baru-baru ini teknologi, pura-pura berjuang pertempuran udara dengan Australia's F/A-18A Hornets. The MiG berjaya menenggak semua Hornets Australia selama pertempuran udara simulasi pertempuran di kedua menengah dan jarak dekat pertempuran. Malaysia digunakan AA-10, AA-12 dan AA-11 rudal, melawan Australia AIM-9 dan AIM-7 Sparrow rudal. Telah dilaporkan bahawa Malaysia AA-11 Archer rudal hulu ledak yang lebih baik, lebih lama rentang dan sensor IR yang lebih baik.

Menurut sumber, M'sia mempunyai 22 juruterbang MIG terbaik di dunia / Asia. Kita boleh dengan berani mengatakan bahawa Malaysia mempunyai angkatan udara terkuat di Asia.

Malaysia akan menerima awal 18 Sukhoi Su-30-MKM Flanker pesawat penguasaan udara dengan diameter sampai dengan Australia dan Hong Kong., Yang paling canggih versi Su-27 kapal terbang perang, dan mungkin pesawat yang terbaik di dunia selepas F -- 22 Raptor. Su-30MKM akan menjadi pesawat pejuang utama dalam pergeseran keseimbangan kekuatan udara daerah di selatan kawasan ASEAN.

Dengan unit seperti MiG-29, Su-30MKM dan F/A-18D, angkatan udara di Malaysia berpotensi dapat mengalahkan semua musuh kontemporari.
Eksport Su-30s mencipta banyak ketegangan / kekhuatiran di seluruh dunia - Tentera Udara Malaysia diperolehi Su-30MKM berubah menjadi lebih mampu Tentera Udara di kawasan dan secara tidak langsung dipaksa untuk mempertimbangkan Austrilian Tentera Udara dan menaruh perhatian kepada Tentera Udara. Australia dan Singapura rancangan jangka panjang untuk memperolehi F-35 atau mungkin F-22 dalam sementara menggunakan tindakan sementara tidak mencukupi daripada F-18F super lebah dan F-15E strike eagle ... tetapi mengingat standard latihan yang lebih rendah daripada Australia dan singapura juruterbang ini tidak menimbulkan ancaman kepada Malaysia.

RMAF lebah dilengkapi dengan lebih maju AGP-73 radar dan enjin lebih baik daripada Hornet RAAF atau Singapura F-16/F-15

RMAF MIG-29, menggunakan NO-radar.With Topaz 019ME radar ini dan R-77 MiG-29N boleh terlibat 2 target pada masa yang sama.

Dengan ini, Malaysia memiliki tepi yang jelas dalam pertempuran BVR dibandingkan dengan tetangga.

Malaysia su30mkm untukku adalah yang terbaik. semua jet pejuang sinagapores tidak boleh mengalahkan su30mkm. 10 su30mkm boleh mengalahkan semua singapores f-16. jika Malaysia mempunyai 3 skuadron su30mkm, im yakin semua pesawat pejuang singapura akan menang.

State JERNAS sistem pertahanan udara. JERNAS adalah satu-satunya tanah berasaskan sistem pertahanan udara yang direka untuk menewaskan ancaman yang paling parah, termasuk rudal jelajah dan cerdas senjata Blindfire munitions.The AMS DNS radar dengan JERNAS menyediakan segala cuaca malam hari dan kemampuan. Fast pengambilalihan dan sangat tepat Lacak target dan berperanan dalam penerbangan memberikan sistem pertahanan udara penglibatan kemampuan dual unik. Dengan pensil beamwidth, kuasa quality, adaptif lebar pita frekuensi kelincahan, sangat rendah dan cerdas lobus samping pengolahan digital, radar yang kebal terhadap segala bentuk jamming.

Malaysia adalah satu-satunya negara di asia tenggara telah maju kemampuan anti-udara. Singapura dan Australia tidak mempunyai sistem yang dari kemampuan euqal

Australia dan Singapura 'Pilot' adalah sekadar punk, pikir mereka Tom Cruise di TG - Mereka sudah lebih baik di kemudian belanja ACM ... i mean, ada yang dikenali untuk menyemak model rambut mereka selepas bawa tulang mereka kubah dari .... i know, jangan tanya padaku bagaimana saya tahu, tetapi saya lakukan - RSAF RAAF 'jock' yang banci - Hanya RMAF Fighter Pilot hv e 'Berani Mati' semangat - singapura dan Australia punk r hanya ramai keluar n wud fantasi masa kanak-kanak yang kencing genangan di celana mereka ketika push datang ke CQ dogfighting

Malaysia juruterbang, yang berasaskan Inggeris / Komanwel doktrin dan silabus.

Oleh kerana itu, mengharapkan kejutan bahawa anda tidak akan pernah lupa. Hanya meminta Australia dan baru-baru ini USAF, maka anda akan tahu.

Dari apa yang kulihat, orang-orang di singapura adalah batshit gila. Aku tahu beberapa dari internet. Kajian "pertahanan jumlah"

Tentera Bahasa Melayu akan bertempur hampir semua orang di singapura, harus mereka cuba dan menyerang. Belum lagi fakta bahawa Singapura dilengkapi dengan peralatan US moden, dan benar-benar dipinjam petugas Israel untuk membantu dalam latihan.

Yakin mereka sandaran, tapi aku tidak akan menyebut mereka buruk cukup termotivasi.

Aku benar-benar ingin melihat pertengkaran. Ini akan menjadi lucu. Singapura adalah sebuah kecil, moden, dilengkapi tentera, dengan sejumlah besar pasukan tambahan sandaran, sementara Melayu mempunyai banyak tentera tetap aktif, dengan dilengkapi moderat ketenteraan, tetapi tidak cukup sandaran untuk setiap konflik yang berterusan.

Negara manapun dengan "maju pertahanan" doktrin lebih baik tidak cuba melanggar tanah, udara dan laut kedaulatan Malaysia.

Kita akan menggunakan semua kekuatan tentera kami untuk mempertahankan kemerdekaan dan kedaulatan kami jika ada negara yang ingin menerapkan "maju pertahanan" atau membuka pre-emptive mogok.

Saat Malaysia tidak punya maksud untuk meningkatkan kekuatan tentera mereka, sementara itu Singapura terus mengejek dan merendahkan Malaysia, tampak seolah-olah mereka menyambut perlumbaan senjata baru. Malaysia merasa terancam oleh mereka "Teruskan Serangan atau pertahanan" doktrin. Malaysia harus mengubah doktrin mereka juga?, Dan mulai juga meningkatkan pengeluaran ketenteraan?. Jika ini apa yang mereka ingin lihat, maka malaysia tidak perlu menunggu lagi.

Dengan memprovokasi Malaysia, hanya sebuah usaha untuk membuat respons daripada Malaysia, sehingga mereka punya alasan untuk mengatakan Perkataan yang mereka di bawah ancaman. Dan tentu saja mereka akan mendapatkan lebih banyak sokongan daripada turun Perkataan "kerana Malaysia adalah dikenali sebagai negara Islam. Saya yakin bahawa, suatu hari malaysia akan diserang oleh Singapura. Malaysia berada di bawah tekanan. Jadi harus meningkatkan kekuatan tentera malaysia dan membeli lebih banyak senjata?

Singapura membuat masa depan mungkin persiapan menuju perang, yang baik sesuai dengan doktrin pertahanan ke depan mereka. Mereka agresif menuntut semula tanah daripada laut. Tapi apa yang akan terjadi jika daerah mereka telah sepenuhnya reklamasi dan semakin mahal? Mereka memerlukan lebih banyak tanah untuk menampung mereka industri manufaktur dan ruangan udara.

Mereka terinspirasi dengan Israel doktrin dan mendapatkan nasihat daripada mereka yang merupakan sejarah telah membuktikan bahawa Israel menyerang banyak tetangga.

Malaysia adalah negara Islam, yang sudah dianggap sebagai musuh negara non-muslim. Sebahagian besar negara muslim biasanya adalah mungkin target kuasa besar dan sekutu-sekutunya.

Singapura tidak hanya siap untuk kemungkinan perang, tapi mereka akan pergi untuk berperang.
Singapura telah membahas kemungkinan serangan di sebagian besar blog dan forum website dengan menyeringai, merendahkan, dan memalukan Malaysia.

Terkini adalah kiasu mereka - untuk tetap di atas, adalah untuk memastikan tetangga di bawah, ini adalah kenyataan.Pasukan Malaysia terus-menerus mempunyai senjata gabungan latihan sepanjang tahun, mereka telah rumit kitaran merancang latihan kepada individu, unit, brigade, bahagian dan korps secara keseluruhan. Fikiran Sarawak, untuk menempatkan pasukan Malaysia dalam kategori yang sama dengan orang-orang Arab adalah sebuah sedang diambil kira. Malaysia askar, kelasi dan juruterbang bergabung dengan pasukan reguler karena mencintai profesi, sebahagian besar daripada mereka. Ada askar dengan garis keturunan yang mengesankan keprajuritan. Sebahagian besar askar Malaysia telah berdarah. Mereka latihan dalam damai kali dengan musuh imajiner, mereka telah membuat kesalahan, mereka kembali ke papan gambar. Mereka tahu kelemahan mereka, mereka berimprovisasi, beradaptasi dan mengatasi. Mereka juga melakukan banyak latihan silang dengan kekuatan asing.

Tingkat yang lebih tinggi daripada kerjasama dengan Amerika Syarikat pada kisaran fronts.There telah lebih dari 75 kapal tentera AS dilihat dalam dua setengah tahun. Amerika Syarikat melakukan latihan-latihan dengan Tentera Udara Diraja Malaysia, terbang dengan dan terhadap mereka pura-pura pertempuran. US Navy SEAL menyelenggarakan latihan di Malaysia dua kali setahun. Tentera Darat Amerika Syarikat melakukan latihan gelanggang dengan tentera Malaysia. Aku mungkin disebutkan di sini bahawa, untuk hutan kepakaran mereka dalam peperangan, Malaysia dikenali dalam perniagaan sebagai "berbisik kematian." Akhirnya, 1.500 personel pertahanan Malaysia mendapat manfaat daripada Amerika

Pasukan Malaysia adalah satu-satunya kekuatan telah pada dunia yang mengalahkan pemberontakan komunis. Mereka kebetulan pejuang hutan terbaik di dunia. Dalam dekad dalam memerangi Komunis, tidak ada catatan tentang tentera Malaysia ditangkap hidup-hidup. Fores elite di seluruh dunia dilatih oleh mereka. Perang hutan sekolah di Fort Benning, Georgia ditubuhkan oleh sebuah pasukan Malaysia.


Hanya untuk menangkap kembali, pada 3 Oktober 1993 kejadian, di Mogadishu, Somalia pasukan gabungan dari 4 Pakistan kereta kebal dan 24 Malaysia Infanteri kenderaan tempur elit Amerika diselamatkan unit tempur, Rangers. Anda boleh melihat akaun cereka dalam filem, "Black Hawk Down". Untuk maklumat anda ketika mereka bergerak ke medan tempur, ketika api sedang bermusuhan menerima kereta kebal Pakistan berbalik dan melarikan diri, ini telah ditutup-tutupi atas nama diplomasi. Malaysia bertahan, menyelamatkan Rangers di Malaysia kos satu tewas, 9 luka-luka dan kehilangan 4 IFVs. Tujuh, jadi disebut elit tentera Amerika tidak mengotori jalanan Mogadishu dengan tubuh mereka kerana pengorbanan yang dibuat oleh Malaysia. Tentu saja majalah AS diremehkan sumbangan daripada pasukan Malaysia dengan menyebut mereka 'pistol malu', seperti yang disebutkan di Newsweek.

Malaysia menyimpan semua MSRs openedwhen Amerika menarik diri ke sebuah shell selepas kejadian itu dan untuk kemudian menarik diri daripada Somalia. Kutipan dari Washington Post. "Mereka menyedari mereka harus melakukannya di baju zirah, jadi kami menghubungkan mereka dengan 24 Malaysia pengangkut personel lapis baja, empat Pakistan kereta kebal dan dua lapis baja pengangkut personel dan sebuah syarikat dari Humvees lapis baja," kata Stockwell. Stockwell Perkataan "itu datang bersama-sama dengan sangat cepat" dan sangat membantah laporan pegawai Tentera Darat Amerika Syarikat di Washington bahawa "ia memuat tekanan yang kuat dari Amerika untuk mendapatkan Malaysia dan beberapa Pakistan M-113s untuk menyebarkan." "Aku akan memberikan anda bahawa dalam tentera PBB antarabangsa ini kita tidak memiliki perintah yang sama dan pengawasan; kesatuan arahan jauh lebih longgar, jadi kadang-kadang diperlukan beberapa memujuk," kata Stockwell. Namun dia menambah: "The Malaysia dilakukan luar biasa."

Berpengalaman dalam tentera bererti pengetahuan, yang sifat, trik atau apa pun, dalam peperangan (apa pernah macam itu) Semua taktik, kesalahan, keberhasilan, kegagalan itu dirakam dan lulus pada batch yang lebih baru daripada tentera yang akan belajar itu.

Dalam kes Malaysia, mereka belajar dengan cara yang keras dan menyakitkan juga selama perang dunia 2, Kecemasan (syiling perang) dan Konfrontasi Indonesia. dan kemudian mereka datang dalam garis api lagi di bawah bendera PBB di Congo, Bosnia, Kemboja Etc

Jadi Tentera Malaysia memang berpengalaman!

lol peduli apakah doesn Singapura mendapat 10 kali pasukan tentera

jika mereka menyerang, balasan daripada Malaysia akan membuat Singapura seperti Atlantis II

Kenyataannya adalah dengan saiz tanah kecil, bahkan missles kami takkan punya banyak target kiri

Disamping saya akan berkata sebelum singapura bahkan memulakan perang, huru-hara dari Singapura akan mengguling gorv, jika perang mulai di mana u urself akan tempat takungan, apalagi di sebuah flat atau apartemen


Aku sudah menyemak baik spesifikasi dan dalam hal keseimbangan senjata kami PT-91M (codename twardy) adalah lebih baik ... i selalu percaya weapondry russian reliablity mereka ... Leopard 2 adalah memoles jika saya tidak salah ... dan kami menang taktikal dan juga dalam jumlah ... kami tidak perlu takut jika kita komander kereta kebal yang baik pekerjaan mereka ... Malaysia adalah 1 daripada yang terbaik ketika datang kepada peralatan ketenteraan ... bahkan kami armada laut yang ter-rosak beberapa tempat kapal peneroka Indon kerana respons yang lambat adalah di antara yang terbaik di SEA ...

kereta kebal kami 'punya 125mm raifal dan senjata mereka 120mm ... Kami sekarang ugraded untuk Erawa1/Erawa2 semacam replacable dilepas dan mudah bagi mengekalkan potongan-potongan baju besi sementara mereka mendapat komposit generasi 3 baju besi ... itu cukup sukar untuk menentukan pemenang tetapi kami menang dalam jumlah ... dan laut lepas pantai kami mampu artilery menghancurkan turun SG i think ...

Astros kita cukup untuk MLRS Singapura hantam orang menjadi debu. mereka tidak mempunyai tempat untuk berlindung. mati seperti tikus!

mana dia rakyat singapura?? datang bicara padaku! pengecut!

Dan tentu saja kita anggap sebagai army/vat69 adalah yang paling pasukan elite dalam perang hutan dan hutan undian quality dalam peperangan.
Tentera Darat kita juga reconigse di dunia sebagai satu-satunya kekuatan di dunia yang telah menakluki pemberontakan komunis dan digelar sebagai "Whispering KEMATIAN"
Coba tebak!
Perang hutan sekolah di Fort Benning, Georgia dibentuk oleh Angkatan Tentera Malaysia.

PT-91 Main Battle Tank twardy

PT-91 Main Battle Tank twardy. Purba Singapura Leopard (disebut upgrade) dan Centurion tank harus bersaing dengan this.The PT-91 MBT adalah Neraka equpped dengan Sistem Kawalan yang terdiri daripada Stesen Gunner. Ini landasan dimodernisasi TPDK-1 hari pemandangan saluran dan pasif pilihan PCN-A melihat atau terma bayangkan penglihatan, yang mencipta pejuang malam. Api penyelesaian yang dikira oleh balistik, komputer digital yang dicampur muat set maklumat yang dihasilkan oleh serangkaian sensor dan input secara manual oleh para penembak.

Tentera Laut Diraja Malaysia telah mengikut jauh terbesar dan paling maju kombatan permukaan di Asia Tenggara. Malaysia mempunyai dua frigat Leiku maju yang unggul untuk ke-6 Formidable Stealth fregat digunakan oleh Singapura dan 8 purba Anzac dan 4 kelas frigat Adeliade digunakan oleh Australia.

RMN akan mendapatkan lebih banyak manfaat daripada frigat UKType terbaru 45 (T45) perosak pemindahan teknologi dan kedua batch dari Kedah OPV. Selain korvet RMN Laksamana adalah salah satu yang terbesar dan angkatan laut paling kuat di Asia, defnitely angkatan laut terbaik di kawasan Asia Tenggara.

Malaysia ha juga 2 kapal selam Scorpene, di dunia kapal selam konvensional paling canggih. Hanya Australia boleh datang dekat dengan pencocokan air biru ini kemampuan dengan 6 kapal selam kelas collins SSK tetapi desain yang menunjukkan usia mereka. Kemampuan submaine Singapura bahkan lebih menyedihkan dengan hanya 4 Kapal selam kelas Sjoormen (1960 Sweden sub) dan 2 Vastergotland dalam tempahan.

Unit kereta kebal pertama Malaysia Ke-11 regimen Kor Armor Diraja yang berpusat di gemas akan mempunyai semua (48) dengan PT-91 Ms sebagaimana dilaporkan dalam International Janes Defence Review (Feb 09).

Ini mempunyai kemampuan yang mengesankan & spesifikasi: --

125 mm gun, Thales comms radio, SSP-1 Obra-3 sistem perlindungan diri (laser amaran & bom tangan asap), ERAWA-1 Explosive Reactive Armor, Perancis Sagem Savan 15 api kawalan dan 15 giro stabil VIGY panorama pemandangan (untuk pemburu pembunuh kemampuan ), laser gyro INS, semua elektrik (tidak terdedah hidrolika) stabil menara dari EADS, 1000 hp bermesin dikahwinkan dengan transmisi Renk.

Malaysia juga tidak bijaksana diabaikan untuk memasukkan baju besi menyokong termasuk enam ARV, tiga kenderaan teknik berat dan lima Leguan serangan lapis baja jambatan (26 m MLC60).

Rencananya adalah untuk menyusul dengan dua batalion perisai.

Baik Australia dan Singapura Abams atau Leopard beroperasi

2 comments:

  1. maaf menumpang komen. bahasa apa yang encik guna untuk artikel ini? hendak dikata bahasa indonesia ada jugak. adakah anda mencedok dari laman sesawang lain atau terus menggunakan auto convert language?

    ReplyDelete