Thursday, August 22, 2013

Cara Mengenali Perbezaan Wajah Antara Gadis Jepun, China dan KoreaAsia merupakan benua yang kaya dengan kepelbagaian. Pelbagai etnik dan budaya ada di dalam benua ini. Banyak persoalan yang sangat umum tetapi sukar untuk menjawabnya. Iaitu bagaimana membezakan wajah Orang China, Jepun dan Korea? Memang jika secara sepintas lalu orang Jepun, China, dan Korea kelihatan sama. Akan tetapi jika anda memerhatikan dengan lebih teliti, terdapat perbezaan di antara mereka.
 
Inilah perbezaan diantara wajah orang China, Jepun, Korea:Orang Jepun:
Orang Jepun cenderung memiliki struktur wajah bujur/oval, bermata besar dan hidung yang lebih jelas. Wanita Jepun sering memakai make up tebal memberikan kesan warna kulit putih pucat.Orang China:
Orang China cenderung memiliki wajah lebih bulat berbanding orang Korea dan Jepun. China adalah negara multi-etnik yang besar tidak seperti Korea dan Jepun (yang lebih homogeneous) sehingga lebihsukar  untuk membezakan atau mengenali mereka.


Orang Korea:
Orang Korea cenderung memiliki wajah menyanjung/runcing dengan tulang pipi tinggi / persegi dan mata kecil dengan kelopak mata tunggal.
 
sumber: http://www.gempak.org,

No comments:

Post a Comment