Thursday, April 4, 2013

Top 10 Jenayah Perang Bersekutu Perang Dunia II


Sebagaimana yang mereka katakan, sejarah ditulis oleh pemenang. Tiada contoh ini adalah lebih benar daripada Perang Dunia Kedua. Walaupun ramai cepat untuk menyatakan pihak tentera Berikat sebagai wira, ramai lupa sebilangan besar jenayah perang adalah dari pihak Bersekutu.

Sesetengah mungkin mewajarkan tindakan Bersekutu dengan berhujah bahawa jenayah perang Nazi dan Imperial, dan jenayah terhadap kemanusiaan, jauh lebih teruk - tetapi ini adalah yang terbaik hipokrit mereka. Jenayah adalah jenayah, tanpa mengira keadaan -
Senarai dokumen berikut sepuluh kes jenayah perang Bersekutu semasa Perang Dunia II, bermula dari kecil, orang-orang yang zalim, kepada yang zalim.


 1-Tentera Rusia PerogolSelepas kejatuhan Berlin, Jerman di ambang ke musnahan. Diduduki oleh berjuta-juta tentera asing, tidak seorang pun daripada mereka mempunyai kawalan sepenuhnya ke atas mana-mana entiti yang diberikan. Adalah dipercayai bahawa Tentera Soviet sahaja bertanggungjawab kes rogol sehingga dua juta wanita dan kanak-kanak, serta kematian berikutnya 240,000 ribu orang awam.

Mendakwa menjadi rogol mangsa terbesar dalam sejarah, banyak mangsa telah diserang sehingga seratus kali. Bagi sebahagian besar, kekejaman ini telah didorong oleh nafsu untuk membalas dendam, walaupun dalam banyak kes, ia adalah semata-mata kerana Soviet melihat diri mereka sebagai menakluk, tidak terbatas, dan bebas melakukan apa saja. Stalin sendiri telah berkata bahawa orang harus memahami, "jika seorang askar yang telah melintasi ribuan kilometer melalui darah dan kebakaran dan kematian, sambil menyeronokkan dengan seorang wanita atau melakukan beberapa perbuatan nakal itu adalah perkara kecil."

Ia bukan sahaja Soviet yang dituduh jenayah seperti ini, bagaimanapun: ia dipercayai bahawa Amerika Syarikat adalah bertanggungjawab untuk lebih 11,000 kes rogol, manakala Perancis telah dituduh lebih 1,500. Ini adalah jelas tidak pada skala yang sama seperti Soviet - tetapi ia tidak membuat apa-apa kurang dahsyat.

2- Senjata Nuklear-Pembunuhan Bukan Perjuangan


Walaupun lahir daripada keadaan terdesak dan keperluan mungkin, AS pengeboman Hiroshima dan Nagasaki, boleh dikatakan, satu jenayah perang. Ia mendakwa bahawa apa-apa langkah drastik menghalang keperluan untuk pencerobohan tanah Jepun, dan yang berpotensi kematian berjuta-juta individu.

Tetapi ini mengabaikan hakikat bahawa majoriti kematian akibat serangan bom itu bukan sahaja tentera, orang awam termasuk kanak-kanak. Geneva Convention (dan khususnya pindaan 1977: Protokol I) dengan jelas mengisytiharkan bahawa secara rambang mensasarkan bukan pejuang, seperti orang awam, merupakan mangsa jenayah perang.

Memandangkan bahawa penggunaan senjata nuklear pada penduduk awam hari ini akan dianggap satu jenayah perang serta jenayah terhadap kemanusiaan, saya boleh melihat ada sebab mengapa seseorang itu tidak akan mempertimbangkan pengeboman 1945 Hiroshima dan Nagasaki kerana ianya terbukti terang-terang jenayah perang Amerika.

3- Operasi Overlord Massacres-Pembunuhan tawanan perang


Setelah tentera Berikat( Allied ) menyerbu pantai Normandy, Jerman dan mula untuk menangkap tentera dan orang awam di tanah besar yang diduduki, mereka melakukan masalah: apa yang perlu dilakukan dengan beribu-ribu tawanan perang yang ditangkap? Sebaliknya ramai yang hanya dibunuh di mana mereka berdiri sebagai benteng.

Walaupun kebenaran itu bukti sangat dibahaskan di kalangan ahli sejarah, terdapat laporan Berikat menggunakan tentera Jerman yang ditangkap itu sebagai perisai manusia - memaksa mereka untuk berjalan melalui medan periuk api untuk membersihkan jalan bagi memajukan tentera bersekutu, dan berarak mereka headfirst ke kem perkhemahan tentera Jerman untuk mengelakkan tembakan dari tentera musuh-Jerman.

Bilangan sebenar tentera dibunuh selepas penyerahan tidak diketahui, kematian kerana sebahagian besar adalah biasa perang dan kematian.

4- Rheinwiesenlager- Kematian bukan tawanan perang


                           Kem Tawanan Perang Yang Terdedah dan Tiada Kemudahan Awam

The Prisoners of War Temporary Enclosures, atau Rheinwiesenlager, adalah koleksi daripada 19 banduan AS membina kem tanahan perang untuk menahan tawanan perang Jerman semasa pendudukan Bersekutu Jerman. Kem dimuatkan sehingga kepada dua juta tahanan, walaupun bilangan tepat individu dipenjarakan adalah tidak diketahui kerana untuk menjadi rekod rahsia.

Oleh kerana saiz  yang minima di kem ini, tiada kemah atau bumbung,pihak Berikat bergelut untuk menyediakan bekalan yang cukup untuk semua tahanan, yang menyebabkan beribu-ribu orang mati dalam kebuluran. Anggaran biasa meletakkan bilangan kematian akibat kebuluran, penyakit, terdedah dan tiada sistem kumbahan sehingga 10,000. Angka ini telah dibahaskan, bagaimanapun, dengan beberapa penyelidik meletakkan angka kematian dalam beratus-ratus ribu orang.

Apapun, kematian ini akan telah dikelaskan sebagai jenayah perang di bawah Konvensyen Geneva 1929, mengikut fakta bahawa Eisenhower memerintahkan banduan telah dikelaskan sebagai Angkatan Musuh yang melucutkan senjata, dalam usaha untuk memintas perjanjian- konon-kononnya untuk menutupi kekejaman mereka.

5-Jenayah Perang Cina

Pembunuhan tawanan perang dan Bukan pejuang, Penyeksaan, rompakan, rogol, pencacatan.


Ia diterima secara meluas bahawa perang China-Jepun Kedua adalah mungkin salah satu konflik yang paling kejam yang pernah berlaku dalam sejarah manusia. Dengan sejarah persaingan sengit dan konflik, fakta yang  sedikit telah ditunjukkan sama ada dari berseteru semasa perang ini sepanjang lapan tahun. Walaupun Jepun telah melakukan jenayah yang  membunuhan beramai-ramai orang awam Cina, tetapi Cina, juga dikatakan telah melakukan berkongsi yang sama juga sebagai penjenayah perang.

Malangnya, disebabkan sifat tidak menentu dan ganas perang, terdapat sangat sedikit laporan dari akhbar untuk memberikan bukti konflik kekejaman waktu itu.
Ketakutan wartawan untuk membuat liputan peperangan dari kekejaman kedua-dua pihak waktu itu. (gambar di atas, diambil oleh Tom Simmen, adalah salah satu dari segelintir telah tersimpan).
Terselamat, bagaimanapun, dilaporkan menahan besar-besaran dan memenjarakan, pelaksanaan ringkasan, dan penyeksaan tawanan perang dan orang awam Cina dipercayai telah bekerjasama dengan Imperial Jepun - serta rogol besaran dalam di penempatan yang diduduki.

6- Dachau Massacre
Murder of POWs- Dachau-Pembunuhan tawanan perang


Apabila tentera Amerika yang ditangkap, terus dibunuh - dan tidak bersenjata oleh  pengawal SS,ini adalah  semata-mata daripada kemarahan mereka. Banduan, juga dikatakan telah dipukul sebanyak 50 pengawal mati sebagai membalas dendam untuk rawatan mereka.

Malangnya, pengawal yang mengendalikan kem itu dan melakukan kebanyakan kekejaman kerana majoriti perang telah melarikan diri terlebih dahulu sebelum ini, dan telah digantikan dengan anggota Waffen-SS, bertujuan utama adalah untuk menyerahkan kem kepada kuasa pihak Bersekutu tanpa rintangan.
Oleh itu, pengawal terbabit tidak adil membunuh tahanan yang mereka tidak lakukan. Tiada siapa yang pernah failkan kes ini di mahkamah antarabangsa kerana pembunuhan beramai-ramai di kem itu.

 7- Kocevski Rog Pembunuhan

Pembunuhan tawanan perang dan Bukan Pejuang


Komited pada bulan Mei tahun 1945, Pembunuhan Kocevski Rog menggambarkan pembunuhan sistematik ahli Slovene Repatriasi Home Guard dan keluarga mereka oleh Penyokong Yugoslaw Bersekutu. Dalam tempoh ini, sehingga 12,000 orang telah disumbat ke dalam lubang, gua dan celahan yang kemudiannya dikurung dan diletupkan. Tiada siapa yang pernah dihadapi pendakwaan atas kekejaman ini.

8- London Cage-penyeksaan

Housing the London Cage, Kensington Palace Gardens in London, menyaksikan berkongsi adil jenayah perang semasa Perang Dunia Kedua. Sangkar itu adalah asasnya satu set penjara dan bilik-bilik yang digunakan menahan dan menyoal siasat tawanan anggota Schutzstaffel dan Gestapo. Semua mereka kebuluran dan kekurangan tidur dengan dipukul kejam telah dipraktikkan dalam dinding ini. untuk mendapatkan maklumat dalam beberapa kes untuk pengakuan.
Walaupun sememangnya satu jenayah perang, tiada yang pernah didakwa.

9-Operation Teardrop penyeksaanSetelah menerima risikan bahawa sebuah angkatan German U-Bot bersenjata dengan V-1 Bom Flying menuju ke arah pantai timur Amerika, Amerika Syarikat dan Kanada menghantar keluar kapal selam pasukan petugas yang terdiri daripada kira 42 pemusnah dan empat pesawat untuk mengimbangkan ancaman itu. Sepanjang sebulan, kumpulan  kapal selam telah tenggelamkan 5 kapal Jerman dan menawan 5 orang anak kapal Jerman.

Tetapi entri ini kebimbangan layanan lima krew ahli dari U-546, yang kejam disoal siasat dalam usaha dengan cepat mendapatkan maklumat mengenai serangan peluru berpandu didapati di pantai timur. Seorang pegawai yang telah diseksa manakala seoran telah bunuh diri dalam tahanan. Adakah kaedah penyeksaan Amerika adalah wajar?

10-Civilian Air Raids Murder of Non-Combatants-Pembunuhan Bukan PejuangSepanjang perang dunia ke-2 di Jerman, hampir semua negara-negara Bersekutu menjalankan serangan udara pada bukan tentera tentera Jerman, utama sasaran adalah orang awam. Satu taktik yang digunakan oleh kedua-dua pihak terutamanya untuk memusnahkan semangat antara salah satu musuh mereka.
Tentera Nazi Blitzkrieg - kebanyakan serangan udara ke atas penduduk awam adalah lebih kepada sifat serangan balas dendam.

Pada tahun sebelumnya apabila Jerman mula mengukuhkan dan menguasai sehingga dalam bandar, dan tewas dan jatuh kembali selepas itu dengan tentera Bersekutu.

Ini tidak dapat dimaafkan pembunuhan secara rambang orang awam diawal peperangan. Seperti kita lihat hari ini di Palestin, Iraq, Afghanistan dan Perang di Bosnia,taktik yang sama mereka lakukan.


                 Yahudi Laknatulah inilah yang menaja perang WW1 & 2 (Rothchilds)
                                            Dan inilah keldai tunggangan Zionist -Bush
 wanhayden1040.blogspot.

No comments:

Post a Comment