Monday, May 20, 2013

Strategi Kaum Pagan Menuju The New World Order 2

Perjumpaan Bavarian Illuminati

Illuminati moden lahir di Bavaria pada tahun 1773, tiga tahun sebelum para tokoh Mason menandatangani piagam kemerdekaan Amerika Syarikat. Sebelum Illuminati ‘lahir’, gerakan pagan bernama Freemasonry telah dahulu wujud di Eropah dan berkembang dengan pesat di sana. Hampir semua negara dan kerajaan di Eropah terlibat dengan gerakan Freemason yang lahir di Scotland pada sekitar tahun 1314-an.

Golongan atasan pagan Yahudi seperti Rotschild melihat bahawa strategi mereka akan lebih efektif dan cepat tercapai apabila Illuminati dan Freemason bersatu. Sebab itu, pada tahun 1780, Baron Franz Friedrich Knigge direkrut menjadi anggota Illuminati dan dia menjadi salah satu tokoh penting Illuminati Eropah. Sebelumnya, Knigge ini merupakan salah satu tokoh Freemason Eropah. Atas usahanya inilah, keduanya dapat dipersatukan dan menjadi organisasi klandestine okultis yang begitu efektif, bukan saja di Eropah, tetapi sehinggkan Amerika dan negara-negara lainnya.

Penyatuan Illuminati dan Freemason “dirasmikan” dalam Kongres Wilhelmsbad pada 29 Ogos 1782 di mana Adam Weishaupt dan Knigge memimpin kongres tersebut. Semua yang hadir bersumpah untuk tidak membocorkan kepada siapa pun, termasuk kepada anggota keluarga terdekat mengenai apa saja yang terjadi dan diputuskan dalam pertemuan rahasia tersebut.


Tempat berlangsungnya Kongres Wilhelmsbad

Piramid Wilhelmsbad yang berada berdekatan dengan lokasi Kongres

Comte de Virieu, seorang Masonik dari Lodge du Martinist di Lyons, Perancis Selatan iaitu sebuah wilayah yang gerejanya memuja Johanes sebagai Kristus serta Maria Magdalena sebagai The Illuminatrix (Yang Tercerahkan), ikut hadir dalam Kongres di Wilhelmsbad. Dia ditanya oleh isterinya tentang apa yang dibincangkan dalam pertemuan sebaik saja dia pulang dari perjumpaan tersebut.

Terikat dengan sumpah setianya, dan ancaman yang diterima, Comte de Virieu hanya mengatakan bahawa apa yang terjadi dalam kongres itu sungguh-sungguh mengerikan. “Semua yang terjadi, adalah jauh lebih serius dari apa yang pernah kamu bayangkan selama ini. Konspirasi yang disusun telah benar-benar dirancang dengan sangat mantap, sistematik, dan penuh dengan kejutan. Banyak orang penting terlibat dan dana kewangan yang disediakan juga amat banyak sehingga tidak terbatas. Saya berkeyakinan, seluruh kerajaan dan gereja di Eropah ini tidak mampu menghalang konspirasi tersebut. Ini benar-benar menakutkan, ” ungkapnya.

Vatican City

Sekarang Vatican City sudah diambil alih oleh golongan ini. Klik disini untuk penjelasan

Atas desakan isterinya, akhirnya de Virieu keluar dari kumpulan tersebut.

Dengan sangat licik, Illuminati yang telah bersatu dengan Freemason terus bergerak. Mereka berada di belakang setiap revolusi, peperangan, dan peristiwa besar dunia. Hampir semua pertukaran penguasa di beberapa negara besar Eropah dan Amerika tidak terlepas dari tangan kotor mereka.

Menundukkan Tiga Agama Besar

Satu perkara yang jarang diketahui umum, gerakan pagan Yahudi yang juga disebut sebagai kaum Talmudian ini merupakan satu gerakan untuk menghancurkan semua agama langit. Taurat Musa mereka ganti dengan Talmud; Ajaran Nabi Isa a.s. dikotori dengan tangan Paul (Paulus) iaitu Yahudi dari Tarsus; dan ke dalam Islam mereka menyusupkan Abdullah bin Saba’ iaitu Yahudi dari Yaman yang mengaku sebagai pembela keluarga Ali r.a. dan mengajarkan pengikutnya agar hanya mencintai Ali r.a. dan mengecam sahabat Nabi SAW lainnya seperti Abu Bakar r.a., Umar bin Khattab r.a., dan Ustman bin Affan r.a.

Mereka ini memiliki dendam kesumat terhadap Gereja yang telah menumpas para ketua mereka pada tahun 1307. Sebab itu mereka berusaha agar Gereja boleh ditundukkan. Salah satu bukti adalah surat balasan dari Rabi Yahudi di Konstantinopel kepada warga Yahudi yang tinggal di Arles, Perancis, yang menyatakan, “Jadilah kamu pemeluk Kristian, namun tetaplah pelihara Talmud di dalam hatimu. Agar kamu dapat menghancurkan mereka dari dalam”

Konspirasi mereka tetap berjalan dengan penuh rahsia. Satu persatu negara-negara besar jatuh dalam cengkaman mereka. Dari daratan Eropah, mereka menjangkau sehingga ke Amerika, dan juga seluruh dunia. Sejarah dunia yang kita kenal sekarang merupakan hasil kerja mereka. Hanya sejarah rasmi tidak pernah mencatat bahawa semua ini merupakan hasil dari kerja keras mereka, kerana industri penulisan dunia pun dimiliki oleh jaringan mereka.

Codex Alimentarius

Tulisan bahagian ke-empat akan membahaskan konspirasi mereka di abad ke-20, di mana mereka berusaha menakluk dunia melalui peperangan dan pendirian lembaga-lembaga antarabangsa seperti PBB, World Bank, dan banyak lagi. Salah satu program PBB yang akan dibahas nanti adalah tentang Codex Alimentarius, sebuah program pengendalian populasi manusia di mana Rockefeller menjadi salah satu penggeraknya.
 
 
United Nations sebagai ajen Konspirasi

Peperangan atau konflik yang besar merupakan ‘barang mainan’ kaum Konspirasi sejak sekian lama. pelbagai revolusi besar dunia seperti revolusi Inggeris dan Perancis, memang sengaja dirancang oleh mereka. Bahkan banyak pakar ilmiah dan pengkaji menyatakan jika Jeneral Albert Pike, seorang Jeneral AS dalam Perang Saudara yang gemar dengan perkara-perkara mistik, telah lama merancang perang dunia.

Memasuki abad ke-21, setelah melalui Kongres Zionis Internasional I di Basel, Swiss, pada tahun 1897, yang mengesahkan Protocol Zionis sebagai agenda bersama gerakan Konspirasi untuk menguasai dunia. Emas dan propaganda merupakan dua komponen utama yang dipergunakan sebagai senjata kelompok ini.

Kejatuhan nilai wang disebabkan wang tidak disandarkan pada nilai emas

Hampir seluruh Eropah berada dalam cengkaman kuku-kuku mereka. Begitu juga dengan Amerika Syarikat. Mereka mahukan Eropah mengikut kemahuan mereka. mereka mencipta konflik di Eropah supaya Eropah hanya tunduk kepada golongan ini. Oleh sebab itu, terjadilah Perang Dunia I yang diikuti oleh Perang Dunia II. Kedua-dua perang besar ini dengan korban puluhan juta nyawa manusia ini diangap berhasil untuk mengambil alih tampuk politik dan ekonomi dunia.

Pasca Perang Dunia II, mesin propaganda Konspirasi menanamkan kepada otak seluruh manusia bahawa bangsa Yahudi telah mengalami penderitaan dalam perang tersebut dengan berlakunya pembasmian etnik Yahudi yang dilakukan oleh Nazi Jerman. Tragedi Holocaust dijadikan berhala baru dalam peta politik dunia di mana tidak seorang pun boleh mempersoalkan kesahihannya. “Dengan adanya mitos Holocaust ini, Barat dibuat merasa begitu berdosa akan apa yang terjadi terhadap kaum yahudi, ” demikian kata Prof. Norman G. Finkelstein dalam bukunya “The Holocoust Industry”.

The Holocoust Industry

Bangsa Yahudi telah berjaya mendirikan “Negara” di atas tanah milik bangsa Palestin dengan dokongan pelobi politik Negara-negara Barat.

Untuk melicinkan jalan menguasai dunia, maka Konspirasi mendirikan sebuah badan super power iaitu United Nations. PBB ditubuhkan di San Francisco, AS, pada 24 Oktober 1945 semasa Persidangan Dumbarton Oaks di Washington, DC. Sidang Umum yang pertama, dihadiri wakil dari 51 negara, berlangsung pada 10 Januari 1946 di London. Sebelumnya PBB ini menggunakan nama Liga Bangsa-Bangsa.

United Nations

Badan Antarabangsa ini dilengkapi dengan lembaga-lembaga yang merangkumi hampir semua bidang kehidupan seperti kesihatan (WHO), makanan dan pertanian (FAO), perbankan dan ekonomi (World Bank dan IMF), dan sebagainya. Sesungguhnya, PBB ini merupakan perintis ke arah perjalanan dunia baru yang menghendaki adanya satu pemerintahan yang berhak mengatur negara-negara lainnya.

Sepanjang kewujudannya, PBB terbukti menjadi alat untuk kepentingan imperialis Barat terhadap negara-negara selatan. Dalam semua perkara, PBB sentiasa mengambil jalan yang menguntungkan kaum Konspirasi. Jika pun ada resolusi yang tidak memihak kepada Israel, misalnya, maka perkara tersebut hanyalah sebuah resolusi di atas kertas yang tidak memiliki kesan apa pun terhadap Israel. Namun jika ada resolusi PBB terhadap negara-negara Islam, maka resolusi itu wajib dipatuhi dan dilaksanakan walaupun dengan peperangan sekali pun.

Mengawal Populasi Dunia

Begitu banyak fakta-fakta konspirasi dan ketidakadilan berkaitan dengan PBB. Namun ada satu konspirasi PBB yang luput dari perhatian khalayak ramai sekarang iaitu tentang perancangan Konspirasi untuk mengurangkan populasi dunia sehingga dunia ini hanya dihuni oleh 500 juta manusia. Ini bererti pengurangan sekitar 93% penduduk dunia.

Mereka cuba meracuni pemikiran kita bahawa dunia sekarang tidak mampu untuk menampung kehidupan 6 milion manusia di muka bumi ini. Untuk menciptakan satu dunia yang lebih baik, maka diperlukan pengurangan jumlah populasi umat manusia sebanyak 93% atau dunia ini hanya mampu untuk menampung kehidupan 500 juta manusia.

Yang uniknya, Disember 2012 merupakan waktu yang ditentukan oleh pihak Konspirasi untuk memulakan program ini secara besar-besaran. Belum ada pihak yang mengetahui mengapa Konspirasi memulakan program yang akan mengurangkan jumlah populasi manusia secara drastik ini pada Disember 2012.

Kalender Maya

Berabad silam, suku bangsa kuno seperti Suku Maya, Suku Hopi, Kaliyuga, Aztec, dan juga Mesir Kuno telah meramalkan di dalam sistem kalender kuno mereka, pada akhir tahun 2012 dunia lama akan berakhir dan dunia baru akan muncul. Perhitungan suku-suku kuno ini berdasarkan pada pergerakan bintang-bintang dan berbagai ramalan mistik mengikut kepercayaan mereka.

Di abad milenium ini, ketika sebahagian dinding Pentagon hancur dilanggar sebuah pesawat kecil pada tanggal 11 September 2001 (baca disini tentang kebohongan amerika dalam serangan 911), segelintir elit AS yang juga merupakan tokoh-tokoh Konspirasi Paganisma Moden ini menginginkan agar Pentagon diubah dan dimodenkan lebih canggih lagi dengan berbagai peralatan yang berteknologi tinggi.

Masa untuk memodenkan Pentagon ini adalah Disember 2012.
 
 

No comments:

Post a Comment