Monday, May 20, 2013

Strategi Kaum Pagan Menuju The New World Order 1

Kebanggaan penganut agama Pagan
Mungkin Anda akan terperanjat jika mengetahui fakta jika pemeluk agama terbanyak di dunia di abad millennium ini adalah kaum pagan, sebuah agama kuno yang diperangi para Nabi dan Rasul Utusan Allah SWT sejak dari dahulu lagi.
Salah satu petunjuk yang memberikan bukti kepada kita adalah dengan hadirnya simbol-simbol paganism, dalam senibina rumah ibadah, lafaz doa,  ritual, dan sebagainya. Simbol salib misalnya, ini berasal dari simbol persilangan cahaya dewa matahari yang dijadikan tuhan oleh suku-suku kuno dari Mesir (Ancient Egypt) dan Rom hingga Amerika Latin (Suku Maya dan Aztec), dari Jepun (Amaterasu) hingga India (Btara Indra).


Ancient Celtic Cross hadir sebelum salib Kristian


Herbert W. Amstrong

Pendeta Herbert W. Amstrong, pemimpin Worldwide Church of God yang berpusat di AS yang juga sebagai Editor in Chief majalah Kristian Plain Truth, dengan jujur mengatakan bahawa tanda salib memang berasal dari simbol paganisma. Bukan itu saja, Krismas yang disambut oleh Gereja Barat setiap tanggal 25 Disember adalah sebagai kelangsungan ritual penyembahan kelahiran anak Dewa Matahari (Sun of the God). Oleh sebab itu, Sunday dijadikan hari rehat bagi penganut Kristian. ‘Sun’ bererti ‘Matahari’ dan ‘Day’ bermaksud ‘Hari’. Ritual pemujaan kaum pagan terhadap Dewa Matahari memang banyak dilakukan di hari Minggu (Sunday).

Pemujaan terhadap Dewa Matahari ini juga boleh dilihat dari senibina kota suci Vatikan, iaitu pusat Gereja Katolik Barat, di mana sebuah tiang tinggi berdiri di pusat kota suci ini. Obelisk merupakan simbol pagan dan menjadi pusat ritual pemujaan Dewa Matahari. Obelisk ini terdapat di merata tempat seperti Washington DC, Paris, Jakarta, dan banyak lagi.

Obelisk di Vatican CityKonsep Triniti dalam agama Pagan

Konsep Triniti di dalam agama Kristian adalah berasal dari konsep paganisma kuno yang diwakili oleh Semiramis dan anaknya (Pagan Babylon), Devka dan Khrisna (Pagan India), Isis dan Horus (Pagan Mesir), dan sebagainya.

Peradaban pagan kuno memang telah terkubur bersama peralihan zaman dan juga peperangan demi peperangan. Namun ketaksuban dari kepercayaan banyak tuhan tersebut tidak pernah mati, bahkan di abad millennium ini kepercayaan kuno tersebut menjadi kepercayaan yang mendominasi manusia, tanpa disedari. Simbol-simbol pagan menjadi simbol-simbol yang paling popular di dunia ini, dan mewarnai seluruh institusi dunia seperti PBB dan sebagainya.

Bermula dari Iblis

Asal usul kaum pagan moden sekarang ini adalah berasal dari satu kelompok kecil para pengikut iblis (baca Eramuslim Digest edisi “Genesis of Zionism”), di mana sepanjang sejarah awalnya diwakili oleh mereka yang selalu memusuhi dan memerangi para Nabi dan Rasul Allah SWT. Mereka adalah Samiri yang memerangi Musa as. (Amerika pun menyebut dirinya dengan “Uncle Sam”), Namrud yang memerangi Ibrahim a.s., dan para pendeta Sanhedrin yang memerangi Isa a.s.

Mereka ini telah terpengaruh dengan agama Pagan:

  1. Paul atau juga dikenali sebagai Paulus (Yahudi dari Tarsus) yang mengubah dasar agama Nasrani dari hanya sebagai agama kaum Nabi Isa menjadi agama untuk disebarkan ke seluruh dunia.
  2. Abdullah bin Saba’ (Yahudi dari Yaman) yang memecah umat Islam hari ini dengan mengasaskan ajaran Syiah.
  3. Mustafa Kemal Attaturk (Yahudi dari Dumamah) yang menghancurkan kekhalifahan Turki Utsmani. kisahnya disini
  4. Terrence E. Lawrence (Yahudi dari Inggris) yang harum namanya di Saudi dan disebut sebagai Lawrence of Arabia.
  5. Snouck Hurgronje (Yahudi Belanda) yang pura-pura masuk Islam dan menggunakan ‘keIslamannya’ sebagai senjata untuk menghancurkan umat Islam Indonesia.

Strategi Hurgronje ini dikenal dengan istilah “Izharul Islam” atau “Pura-Pura Islam” dan sekarang banyak dipakai oleh kaum liberal, termasuk mereka yang mengaku sebagai kaum liberal Islam yang banyak mempromosikan pemikiran pluralisme, hak asasi manusia, anti kekerasan, kebebasan, dan sebagainya. Jika sekarang ini terdapat orang Islam yang mula terjangkit dengan virus “Pluraliti” ini, maka mereka telah tercemar oleh keyakinan pagan, kerana seorang Muslim wajib “Fardhu’ ain” hanya berpegang pada tali Allah SWT dan Rasul-Nya.

Adam Weishaupt

Dalam tulisan bahagian dua, akan dipaparkan sejarah awal kelompok pagan moden di mana Adam Weishaupt, seorang Rabbi Yahudi yang berpura-pura menjadi Jesuit dan kemudian meninggalkan kelompoknya untuk menjadi pemimpin Illuminati, sebuah organisasi rahsia yang secara diam-diam menguasai ekonomi dan politik dunia saat ini.
 
 
Simbol Kaum Pagan pada wang Dollar Amerika

Sejarah dunia mencatat bahawa Dinasti Rotschild merupakan dinasti paling terkemuka di Eropah pada abad pertengahan. Sir Meyer Amschel Rotschild merupakan pengasas dinasti ini yang juga disebut sebagai Rotschild I. Keluarga Yahudi ini tinggal di sebuah rumah besar di Judenstrasse (Jalan Yahudi) di Bavaria (sekarang Jerman).

Rotschild I merupakan pewaris kelompok Templar yang dibasmikan di seluruh Eropah oleh Paus Clement IV dan Raja Perancis, King Philip le Bel, pada tahun 1307. Pada 1314, Grandmaster terakhir Templar bernama Jaques de Molay dibakar hidup-hidup hingga menemui ajal.

Ketika diperangi, ramai Templar yang menyelamatkan diri ke Scotland, satu-satunya wilayah di Eropah yang tidak mendapat akses dari pihak gereja. Namun Scotland bukan satu-satunya tempat persembunyian Templar. Para Templar yang dikenali sebagai pahlawan perang di abad pertengahan ini juga banyak yang menyusup ke beberapa wilayah Eropah. Mereka yang bersembunyi di Portugil, Spanyol, dan Itali, menanggalkan jubah Templarnya dan menggantikan nama Templar menjadi Knight of Christ. Di Malta, mereka menjadi Knights of Rhodes atau Knights of Malta. Ada pula yang lari bersembunyi di Bavaria dan menjelma menjadi Knights of Teutonik.

Penangkapan dan pengadilan terhadap Templar di Bavaria dilakukan dengan penuh sandiwara dan tidak dilaksanakan dengan bersunguh-sungguh. Kerana itu organisasi ini masih wujud selama berabad-abad di Bavaria dan juga secara rahsia di Eropah. Ada juga tanggapan bahawa Rotschild I adalah seorang tokoh rahsia Templar sejak awal lagi.

Pada tahun 1773, Rotschild I menjemput 12 keluarga Yahudi terkemuka dunia untuk berkumpul di kediamannya. Dalam pertemuan tersebut, Rotschild I mengeluarkan dan membacakan 25 plan strategi untuk menguasai dunia. Plan inilah yang menjadi asas di dalam Kongres Zionis Antabangsa I di Basel Swiss (1897) dan disahkan menjadi agenda gerakan Zionis Antarabangsa dengan nama Protocols of Zions.


Kongres Zionis Antabangsa I di Basel Swiss (1897)

Selain itu, Rotschild juga memanggil dan memperkenalkan seorang Yahudi dari Ingolstadt, Bavaria, anak seorang Rabbi Yahudi yang menyembunyikan keyahudiannya dan mengaku sebagai seorang Jesuit Katolik bernama Adam Weishaupt. Orang ini tertarik pada pemikiran-pemikiran ajaran sesat Dinasti terakhir Kerajaan Perancis, yang dalam The Holy Blood Holy Grail (1982) disebut sebagai Dinasti Merovingian.

Ajaran Golden Down yang masih wujud

Awalnya, Rotschild menugaskan Weishaupt untuk memimpin Coven of Golden Dawn (Fajar Keemasan), iaitu sebuah agama mistik pribadi keluarga Rotschild yang masih aktif sampai dengan hari ini. Kemudian, di dalam pertemuan tersebut, Rotschild memujuk Weishaupt untuk membentuk dan memimpin sebuah agama mistik kuno Bavaria bernama Illuminati (Yang Tercerahkan). Illuminati merupakan agama Luciferian (iblis) yang memiliki maksud Sang Pembawa Cahaya.

Di dalam struktur keanggotaan Illuminati, lapisan tertinggi berada dalam kelompok Areopagites atau Tribunal yang memegang kuasa. Mereka inilah yang berhak hadir dalam pertemuan-pertemuan rahsia.

Nesta Helen Webster

Nesta Helen Webster dalam World Revolution: The Plot Against Civilisation (1921) menyebut bahawa keahlian Illuminati adalah dalam seni menipu dan memanipulasi, yang memanjakan dan menggerakan mimpi-mimpi orang-orang yang bodoh dan memprovokasi serta mengarahkan mimpi-mimpi orang fanatik dengan memuji-muji dan meningkatkan keangkuhan serta kesomboingan intelektualiti mereka. Illuminati mempermainkan ketidakseimbangan otak manusia, dengan mendorong nafsu kekuasaan serta memandang rendah idealisma dan nilai-nilai murni. Syawat kekuasaan merupakan permainan utama dari Illuminati sejak dulu sehingga sekarang. Sesiapa yang terpengaruh dengan provokasinya, secara sadar atau tidak, telah menjadi hamba bagi kelompok pemuja syaitan ini.

Webster menegaskan, “Tujuan utama Illuminati adalah untuk kekuasaan dan kekayaan. Mereka memiliki tujuan untuk menguasai seluruh dunia dan seluruh umat manusia dengan jalan menghancurkan pemerintahan berasaskan agama mahupun sekular. Illuminati akan bertahta dalam satu permainan dunia yang dinamakan sebagai The New World Order.”

Untuk menguasai dunia, Illuminati mempergunakan slogan “Tujuan Menghalalkan Cara”. Walaupun demikian, ada dua senjata utama mereka untuk mempengaruhi atau menundukkan sasaran, terutamanya menguasai politik, ketenteraan, dan juga para pemimpin. Iaitu dengan menggunakan wang dan seks.

Baron Franz Friedrich Knigge

Dalam tulisan ketiga akan dipaparkan kisah penyatuan cabang Illuminati dengan gerakan Freemasonry, keduanya adalah dari gerakan Yahudi pagan, dan juga kisah tentang Baron Franz Friedrich Knigge yang pada tahun 1780 telah direkrut menjadi anggota dan sikap Comte de Virieu yang keluar dari golongan tersebut.

No comments:

Post a Comment